Ongediertebestrijding in de horeca? Dat kan slimmer!

ongediertebestrijding horeca xignal

Iedere horecaondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: ongediertebestrijding. Waar je ooit begon om mensen blij te maken met de lekkerste maaltijden, blijken uiteindelijk ratten en muizen de meest enthousiaste afnemers te zijn. En betalen? Ho maar! En dan kost het je ook nog eens veel tijd om muizen en ratten te bestrijden. Denk alleen al aan het dagelijkse rondje langs de vallen. 

In de horeca wordt niemand blij van muizen en ratten. Het is één van de grootste afknappers voor je gasten en ook je werknemers staan niet te springen voor deze ongewenste gasten (of juist wel). Waar horecamedewerkers het liefst gasten verblijden, zijn ze soms meer tijd kwijt met ongediertebestrijding. Dat kost onnodig veel tijd en is ook nog eens erg demotiverend. 

Dagelijkse ronde langs de vallen
Menig restaurant, hotel of café heeft verspreid door het pand ratten- en muizenvallen staan. Om te voorkomen dat er ongedierte in staat van ontbinding verkeert, checkt het personeel de vallen vaak dagelijks. Een tijdrovende en bovendien zeer vervelende taak waar niemand op zit te wachten. En als je het niet doet dan heeft dat grote gevolgen voor de hygiëne van je zaak en de tevredenheid van de gasten. Bovendien ben je als horecazaak wettelijk verplicht om ongedierte te bestrijden. Kortom: je moet het doen, dus dan wel het liefst zo effectief mogelijk. 

De oplossing zit in je broekzak
Het digitale tijdperk zou het digitale tijdperk niet zijn als we niet voor elk probleem een digitale oplossing hadden. Zo ook voor het effectief bestrijden van ongedierte: de Xignal app. Deze app geeft precies weer in welke vallen er een ongewenste viervoeter zit. Je vraagt je af hoe die app dat weet? Dat weet de app dankzij de bewegingssensoren in de slimme vallen van Dimo Systems. Je ontvangt direct een melding als er iets in de val zit.

De oplossing zit in je broekzak. Xignal op je mobiel

Het resultaat: de glimlach
Je bespaart tijd en frustratie omdat horecapersoneel niet langer hun kostbare tijd hoeven te besteden aan het nalopen van de vallen door het hele pand. Ze gaan rechtstreeks op hun doel af en verwijderen het dier voordat deze in staat van ontbinding verkeert. De MyXignal app laat je direct zien op welke locatie het dier verwijdert moet worden zodat stank en andere overlast wordt voorkomen. Dat is prettiger voor de werknemers, de gasten en de ondernemer. Want hoe minder tijd werknemers besteden aan ongediertebestrijding, hoe vaker ze kunnen glimlachen naar de gasten. 

Hoe werkt Xignal?
Als je voor ongediertebestrijding de vallen van Dimo Systems gebruikt, heb je geen uitgebreide IT-kennis nodig om de boel te installeren. Je downloadt gewoon de app en volgt de eenvoudige stappen om de vallen aan de app te koppelen. Het enige wat je hoeft te doen is het scannen van een QR-code op de vallen. Vervolgens koppel je een locatie aan de val, zodat je precies weet waar je moet zijn wanneer de app een melding geeft. Ook stuurt de app e-mailnotificaties zodat je nooit een melding mist. Zo bespaar je veel tijd met het onnodig nalopen van de muizen- en rattenvallen en bovendien voldoe je aan de wettelijke eisen rondom ongediertebestrijding. Benieuwd of Xignal voor jou werkt? Vraag vandaag nog een demo aan.

Bekijk hier onze andere blogs