Wees voorbereid! Het is vakantietijd!

De vakantieperiode is er weer en dat zorgt voor extra controles op ongedierte bij vakantieparken met bungalows, op campings, bij hotelresorts en appartementencomplexen.

Plaatsen waar veel mensen samenkomen en etenswaren nuttigen én waar voedingswaren worden bereid, zijn hele aantrekkelijke plekken voor ongedierte. Om deze redenen is het verplicht geworden om het hygiëne- en voedselveiligheidsbeleid te hanteren in de horecasector (HACCP). Daarin zit o.a. een ongediertepreventieplan.

Preventieve aanpak van ongedierte, zo voorkom je overlast                                               

In de verschillende vakantie accommodaties zijn specifieke ruimten te noemen waar ongedierte zoals ratten en muizen graag hun onderkomen zoeken. Keuken, restaurant, opslagruimte voor etenswaren en drank, warme en vochtige wasruimte, zwembad en wellness voorziening.

Ongedierte zal preventief moeten worden aangepakt om overlast te voorkomen. Denk hierbij aan inspecties van bungalows, appartementen en gebouwen. Openingen en kieren afdichten maar ook voedingswaren in goed afgesloten bakken en ruimtes bewaren en geen afval rond laten slingeren. Goed parkonderhoud en een schoonmaakservice kan hier al een groot verschil maken.

Dagelijks controleren van vallen niet meer nodig                                           

Bij het preventief aanpakken van ongedierte is het inzetten van een monitoring systeem een uitkomst bij zowel kleine als grote accommodaties. Het plaatsen van lokdozen met muizen- en rattenvallen voorzien van een sensor, geeft veel inzicht in waar en wanneer er ongedierte aanwezig is. De vallen van Xignal detecteren namelijk 24/7 en op deze manier is er via de online MyXignal portal altijd én up-to-date informatie en rapportage beschikbaar. Ideaal voor audits!

Hoe het Xignal systeem werkt? De sensoren geven een melding wanneer er een activiteit wordt gedetecteerd. Dit komt per email terecht bij de ongediertebestrijder en zo weet deze altijd meteen waar en wanneer hij actie dient te ondernemen. Op deze manier is het dagelijks controleren van alle lokdozen overbodig en kan er gericht actie ondernomen worden bij de sensor die activiteit heeft detecteert.

Voorkom plagen én hou tijd over voor andere werkzaamheden. Klant blij, jij blij! Win win!

Voor informatie over het Xignal systeem óf het aanvragen van een demo, bel ons via + 31(0)88 530 0400 of stuur een email aan info@xignal.com. We helpen je graag!

Fijne vakantie!

Bekijk hier onze andere blogs